Cat Trens Europa

Noticies, Fotos, Viatges, Miscel.lania...

  • Aumentar fuente
  • Fuente predeterminada
  • Disminuir fuente

13/04 Europa avala el projecte del tren turístic entre Reus i Móra la Nova

Europa avala el projecte del tren turístic entre Reus i Móra la Nova

La fundació promotora és acceptada a la federació europea que integra tot els trens turístics del continent

A. Caralt | 21/04/2013 20:32

La fundació per a la preservació del patrimoni industrial i ferroviari de Móra la Nova, impulsora del tren turístic a vapor entre Reus i Móra la Nova i del museu del ferrocarril al municipi, ha estat acceptada com a membre de ple dret de la Federació Europea de Museus i Ferrocarrils Turístics (Fedecrail). Es tracta de la institució de referència al sector que agrupa 650 ferrocarrils turístics de propietat pública, privada i d’entitats.
La fundació és el  tercer organisme d’arreu d’Espanya que és acceptat a la federació. Les dues restants són els gestors del Tren dels Llacs a la demarcació de Lleida i una associació ferroviària de Saragossa.

El president de la fundació, Jordi Sasplugas, es va desplaçar la setmana passada a la ciutat francesa d’Albi per defensar la seva candidatura en el marc del congrés anual davant de 150 congressistes i va ser aprovada per unanimitat. En la sessió també s’aprovà una candidatura de Baltimore (Estats Units) i la d’un tren turístic a Suïssa.

El factor clau per aprovar la proposta de Móra la Nova fou l’existència del centre d’interpretació del ferrocarril situat a la Torre de l’Enclavament de l’estació ferroviària, tot i que també fou molt valorat l’ambiciós projecte del tren turístic.

‘Coneixement i experiència’

Amb l’acceptació de la candidatura, la fundació podrà obtenir informació directa i precisa del funcionament dels trens turístics arreu del continent i dels diversos mètodes d’explotació per a fer-lo rendible. «A més, podríem organitzar en un futur camps de voluntariat a les nostres instal·lacions sota el paraigua de la federació», afegeix Sasplugas.

De fet, en el marc de la inauguració oficial de la cotxera del tren turístic, el passat mes de març, el president Artur Mas va poder parlar amb el vicepresident de la federació, Jacques Daffis, que li recordà la potència d’actiu turístic a Europa.

A França, per exemple, els trens turístics són el cinquè actiu turístic del país amb uns 4 milions de persones anuals, per sobre dels visitants al Palau de Versalles. Al Regne Unit, d’altra banda, existeixen fins a 255 ferrocarrils turístics en explotació, el més gran dels quals transporta 3 milions de passatgers anualment.

La construcció i inauguració de l’enorme cotxera del tren turístic i la cessió de les dues locomotores a vapor han estat fonamentals per donar viabilitat al projecte, inèdit a la demarcació de Tarragona.Tot i això, Sasplugas estima que el tren turístic no serà una realitat, com a mínim, fins al 2015. I és que, a hores d’ara, encara cal rehabilitar bona part del material mòbil en mans de la fundació (locomotores i vagons) i també en cal adquirir de nou.

Vagons de Canfranc

En aquesta línia, en les properes setmanes es podria culminar amb èxit el procés per aconseguir la cessió de cinc vagons avui abandonats a la mítica estació aragonesa de Canfranc. «Són vagons datats de finals dels anys 40 del segle XX però arranjats als anys 90. Per tant, només caldria pintar-los ja que els seus interiors es troben en bon estat».

D’altra banda, la fundació també negocia la cessió d’una locomotora elèctrica, que actuaria com a reserva en cas que les dues locomotores a vapor o la locomotora dièsel s’espatllessin.

Pel que fa als permisos per poder operar, la signatura d’un conveni amb Ferrocarrils de la Generalitat permetria que l’empresa pública actués oficialment com operador del tren turístic. La petició per utilitzar les vies, encara pendent, s’haurà de demanar a l’empresa pública estatal Adif.

 
Banner

Traducció del web

Catalan English French Galician German Italian Portuguese Russian Spanish