Cat Trens Europa

Noticies, Fotos, Viatges, Miscel.lania...

  • Aumentar fuente
  • Fuente predeterminada
  • Disminuir fuente

La gran festa dels 165 anys del tren

La gran festa dels 165 anys del tren

presentacio

Aquesta tardor el tren al nostre país fa 165 anys! A més, el Museu del Ferrocarril de Catalunya a Vilanova i la Geltrú està d’estrena: nous espais  i noves activitats per a tothom. Per tant, hem decidit vestir-nos de gala i celebrar-ho com es mereix. Presentarem totes les novetats d’aquesta temporada el proper 23 d’octubre a les 13.00h al mateix Museu.

Què celebrem:

Ens agraden els aniversaris i 165 anys no són pocs. El gran paraigua en el que emmarquem la nostra celebració és la commemoració de la circulació del primer tren Mataró-Barcelona el 28 d’octubre de 1848. La rèplica d’aquests vehicles que es van construir per a la celebració del seu Centenari es troben al museu de Vilanova. El dijous podràs conèixer totes les activitats que tenim preparades.

Com cada any, també serem presents a la IX Setmana del Tren a Catalunya que comença dijous. Aquest any porta per tema “el patrimoni industrial del ferrocarril. Conservació i gestió”.  Fins el 3 de novembre s’ofereixen activitats a diferents indrets de Catalunya i, de manera especial, al Museu del Ferrocarril durant el cap de setmana del 26 i 27 d’octubre.

I, de portes endintre, també volem presentar públicament la rehabilitació del Museu. S’ha fet una important remodelació durant l’estiu en dues de les seves edificacions més valuoses. Per una banda, l’emblemàtic edifici de la Rotonda ja llueix amb plenitud la seva bellesa arquitectònica. Per l’altra, amb l’activa participació de l’Ajuntament de Vilanova –amb el que es va signar un conveni el passat mes de maig-, s’ha realitzat una important intervenció a la nau del pont-grua i als seus voltants per oferir un espai polivalent que aculli tot tipus d’actes festius.

Com a cirereta de la celebració, el Museu acull una nova exposició temporal de FGC del Carrilet de Martorell a l’Espai Segle XXI. Obrirà les seves portes el dissabte 26 i també es pot gaudir de noves propostes per fer més atractiva la visita.

I com a les millors celebracions hi haurà una sorpresa important. Esperem comptar amb la cooperació de la ciutadania, empreses i institucions per tirar-la endavant. Però no avancem esdeveniments… la descobrirem durant aquesta setmana.

Més novetats

 
Banner

Traducció del web

Catalan English French Galician German Italian Portuguese Russian Spanish