Cat Trens Europa

Noticies, Fotos, Viatges, Miscel.lania...

  • Aumentar fuente
  • Fuente predeterminada
  • Disminuir fuente

# Salvem La Mataro

Microsoft Word - imags_varis_centenari

Quan encara no es compleixen 10 dies de l’obertura de la campanya de recuperació de la locomotora Mataró, rèplica de la primera que va funcionar al nostre país entre Barcelona y Mataró el 1848, volem fer un primer balanç de com està anant aquesta iniciativa. Des del Museu hem volgut buscar una via de finançament per garantir la seva recuperació complerta. El principal objectiu és posar en funcionament una joia del patrimoni cultural del nostre país, però alhora ho veiem com una oportunitat de convidar a participar a la ciutadania a involucrar-se en un gran projecte col•laboratiu.

Imatge de la màquina a la  celebració del Centenari el 1948

Imatge de la màquina a la celebració del Centenari el 1948

La nostra idea no ha estat una proposta excepcional. Dins el món del ferrocarril la participació conjunta d’organitzacions i particulars en la recuperació de béns històrics, és un fet habitual. Com a exemple, els orígens patrimonials d’aquest Museu de Vilanova s’han de buscar en una iniciativa de 1972 de l’Associació d’Amics del Ferrocarril de Barcelona.

Actes de celebració del Centenari el 1948

Actes de celebració del Centenari el 1948

Tornant al balanç de la campanya, podem dir que viatja fermament endavant. En el moment d’escriure aquestes línies s’han aconseguit més de 4.600€ dels 31.000€ que es necessiten per assolir el pressupost de restauració. Volem agrair a totes les persones particulars i institucions que ens estan donat suport i molt especialment als 68 mecenes que ja han fet la seva aportació al web de la campanya a Verkami, entre els que volem destacar alguns d’ells com és el cas dels descendents de Miquel Biada (promotor d’aquell primer ferrocarril), el Fòrum del Transport Català o la Federació Catalana d’Amics del Ferrocarril.

125anivilanova2

Amb tot, no ens podem aturar. Encara tenim una tasca difícil per endavant i seguim cercant l’ajuda de tots aquells que ens vulguin donar suport. Durant els 31 dies que resten de campanya, a part de les comunicacions a la premsa escrita i audiovisual, tenim previstes altres accions en les que gaudirem de la col•laboració de diferents entitats com les regidories de Promoció Econòmica i de Cultura de l’Ajuntament de Vilanova i els Museus i altres institucions culturals de la ciutat, durant la Fira de Novembre del proper cap de setmana, on està previst lliurar butlletes informatives i cartell de la campanya entre els diferents estands. Hem previst aquestes i altres sorpreses pensades pels més petits, esteu atents al web del Museu.

urna campanya museu

Es poden fer diferents tipus d’aportacions econòmiques a la campanya, i totes tenen recompenses associades. Poden participar tant empreses, com particulars que vulguin recuperar un patrimoni que és de tots. A més, al Museu tenim oberta una urna per a que tots els nostres visitants durant aquests dies també puguin fer les seves aportacions in situ, i que el darrer dia s’ingressaran a la campanya.

LA TEVA GENEROSITAT TÉ RECOMPENSA!

¡TUGENEROSIDAD TIENE RECOMPENSA!

 
Banner

Traducció del web

Catalan English French Galician German Italian Portuguese Russian Spanish