Cat Trens Europa

Noticies, Fotos, Viatges, Miscel.lania...

  • Aumentar fuente
  • Fuente predeterminada
  • Disminuir fuente

El passat explicat en femení 15/01/14

El passat explicat en femení

Dones-amb-memoria-i-la-MataEl Museu fa història. Aquest cop en un sentit literal. Les més de seixanta dones que formen el Grup de Dones amb Memòria de Vilanova i la Geltrú es reuniran durant el mes de gener a la sala Audiovisual del Museu del Ferrocarril de Catalunya. Des d’ahir i tots els dimarts, faran les seves trobades setmanals del taller “La Història a les nostres mans”, que forma part del projecte La Memòria del Futur, que es va posar en marxa l’any 2003 amb l’objectiu de recuperar la memòria col·lectiva de la ciutat i transmetre-la a les generacions més joves.

Aquestes dones tan actives col·laboren voluntàriament en els programes de transmissió de la memòria històrica local que s’impulsen des de l’Ajuntament als centres educatius de la ciutat i editen cada any un exemplar de la col·lecció La Memòria del Futur que es pot consultar on-line.

L’any 2008, gràcies a la seva col·laboració amb el Museu, es van poder recuperar les vivències del ferrocarril a la ciutat amb l’edició del número 8 la col·lecció, Viatges de la memòria entre fum i carbó.

Aquest grup de dones també es troba entre els més de 400 mecenes que han contribuït a la campanya #SalvemlaMataro, per a la recuperació de l’emblemàtica locomotora de vapor.

 
Banner

Traducció del web

Catalan English French Galician German Italian Portuguese Russian Spanish