Cat Trens Europa

Noticies, Fotos, Viatges, Miscel.lania...

  • Aumentar fuente
  • Fuente predeterminada
  • Disminuir fuente

Carril original de la línia de Mataró

 

Carril original de la línia de Mataró

1 oct

Carril Mataro inicis

Com ja us vam informar puntualment a través de les nostres xarxes socials, el 25 de setembre ens van fer un “gran regal” que aviat podreu gaudir tots vosaltres en un lloc preferencial del Museu, relacionat amb la locomotora Mataró que podeu veure funcionar amb “vapor en viu” aquest proper diumenge 5 d’octubre com tots els primers diumenges de mes.

IMG_8558

Com es pot veure a les imatges que encapçalen aquest text, el carril dels inicis era molt diferent i llunyà de les innovacions que avui en dia s’utilitzen. La primera diferència a la vista és la simetria del su perfil en contrast amb el carril de base plana més modern, i que servia -segons la idea del moment- per poder utilitzar la banda inferior quan la superior estès desgastada.

Grupo 1

Una representació de El Cercle Històric Miquel Biada, Toni Biada, Cecilia Vallés, Xavier Nubiola, Josep M. Rovira Puig i Ricard Bonamusa, ens van fer entrega d’un tros de carril original de la primera línia ferroviària instal•lada a la península entre Barcelona i Mataró abans de la seva inauguració el 1848. Aquesta nova incorporació a la col•lecció del Museu, acompanyarà a la locomotora Mataró, rèplica única de la primera que va funcionar al nostre país, que recorda la important fita històrica.

ventalls ferrocarril Biada

Fruit d’aquesta trobada amb el Cercle Històric Miquel Biada, en un futur pròxim es faran activitats conjuntes entre ambdues institucions, i també es farà divulgació de les activitats al voltant del ferrocarril que es portin a terme.

IMG_8580

Aquest mes d’octubre, on té lloc l’aniversari del tren (28 d’octubre de 1848), tant el Museu com el Cercle Biada programen algunes propostes atractives en les que us animem a participar i que podeu consultar en aquests enllaços:

http://www.biada.com/

http://museudelferrocarril.org/la-tardor-arriba-al-museu-amb-noves-activitats

 
Banner

Traducció del web

Catalan English French Galician German Italian Portuguese Russian Spanish