Cat Trens Europa

Noticies, Fotos, Viatges, Miscel.lania...

  • Aumentar fuente
  • Fuente predeterminada
  • Disminuir fuente

El Museu se suma a la Setmana de la Ciència

El Museu se suma a la Setmana de la Ciència

Setmana-de-la-cienciaEl Museu del Ferrocarril de Vilanova i la Geltrú se suma a la Setmana de la Ciència, que aquest any se centra en la cristal·lografia i la biotecnologia, coincidint amb l’Any Internacional de la Cristal·lografia i l’Any de la Biotecnologia.
La setmana comença amb un dia de portes obertes al Museu el diumenge, 16, que servirà als visitants per poder descobrir tots els secrets del ferrocarril i la seva història.

De dilluns a dijous, el Museu organitza visites guiades i conferències per a alumnes de secundària i batxillerat en col·laboració amb la UPC de Vilanova i el CRP del Garraf. Experts i professors parlaran sobre nanotecnologia, nanorobòtica, química i disseny industrial.

El dilluns, 17, el Catedràtic del Departament de Teoria del Senyal i Comunicacions de la UPC Adriano Camps, impartirà la conferència ‘Els nano-satèl·lits: joguines cares o veritables missions científiques?’. Per la seva banda, el dimarts, 18, el professor de Ciència dels Materials i Enginyeria Metal·lúrgica de l’ESPSEVG Josep A. Picas parlarà sobre ‘Selecció de materials i Disseny industrial: introducció a la Ciència dels materials i Disseny industrial’. El dimecres, 19, el director de l’Institut de Bioenginyeria de Catalunya (UB), Josep Samitier, explicarà ‘La ciència en primera persona’ amb ‘Què li diu un àtom a un altre? Hola Nano!’. Finalment, el dijous, 18, el professor de Física i Química Josep Corominas farà una xerrada titulada ‘La química que tenim molt a prop nostre’. La inscripció per a les conferències està tancada.

Per acabar, divendres, 21, se celebra el Dia de la Ciència al Carrer, en el que el Museu participa a la mostra d’experiments del centre juntament amb l’Associació de L’Hospitalet de la Federació Catalana d’Amics del Ferrocarril. L’experiment, mostrarà com funciona una locomotora a motor i es podrà veure una locomotora real, a escala, funcionant per un tram de vies. A més, també es podrà fer un recorregut pels museus de Sitges, que oferiran un recorregut per la història de l’art.

Per poder assistir al Dia de la Ciència al Carrer, cal omplir aquest formulari.

Programa de la Setmana de la Ciència

 
Banner

Traducció del web

Catalan English French Galician German Italian Portuguese Russian Spanish