Cat Trens Europa

Noticies, Fotos, Viatges, Miscel.lania...

  • Aumentar fuente
  • Fuente predeterminada
  • Disminuir fuente

Emile Zola, en català (La bèstia humana)

 

‘La bèstia humana’, al Museu del Ferrocarril

La-bèstia-humana

El proper dijous 4 de desembre, a les 18.30, es presentarà al Museu l’edició en català d’un dels grans clàssics de la literatura francesa, La bèstia humana, d’Èmile Zola, un thriller psicològic que gira entorn dels desitjos més carnals, dels diners i, sobretot, de la mort i que ha estat traduït al català per primer cop de la mà de L’Avenç. La presentació anirà a càrrec de l’historiador i amant dels trens Carles Gorini. No es podia haver escollit un escenari més adequat ja que es tracta d’una novel·la sobre el món del ferrocarril, documentada fins al més petit detall.

El llibre explica la història que uneix Jacques Lantier, maquinista de La Lison, i el matrimoni entre Roubaud i Séverine. Lantier sempre ha sentit un gran impuls de matar noies joves que li desperten l’instint sexual, però ha estat capaç de reprimir-se a base de centrar la seva vida en la locomotora La Lison. Per la seva banda, el matrimoni ha assassinat al seu antic protector i això fa que es desintegri l’amor que hi havia entre ells. Les seves vides es creuen i res tornarà a ser el mateix.

La novel·la, que mostra la degradació social i moral dels tres personatges, és un clàssic plenament vigent que té la mort i els trens com a centre de la història.

 
Banner

Traducció del web

Catalan English French Galician German Italian Portuguese Russian Spanish