Cat Trens Europa

Noticies, Fotos, Viatges, Miscel.lania...

  • Aumentar fuente
  • Fuente predeterminada
  • Disminuir fuente

FLAMSBANA - 0 Dades i Xifres [2015]

FLAMSBANA Dades i Xifres

L'any 1909 es va inaugurar la línia de ferrocarril principal d'Oslo a Bergen i es va pensar en un ramal secundari que la comuniqués amb Flam un petit i, en aquell moment, aïllat poble, al fons del fiord d'Aurland.

La construcció es va iniciar l'any 1923 i es va inaugurar, amb trens de vapor, el 1 d'Agost de 1940, passant a elèctrics en el 1944: avui dia, la composició porta dues locomotores fixes, una a cada extrem.

El tren remunta, des del port de Flam i la població, uns 900 metres en 20 quilòmetres, per una vall, fins a enllaçar amb la línia principal, en un altiplà, a Myrdal, una granja aillada, sense accés per carretera.

El recorregut (del qual t'adjunto la fitxa tècnica) va creuant el riu per evitar zones d'allaus i la majoria dels seus 20 túnels van ser picats a; avui dia, tot i que continua sent un tren de línia regular, que té parada a les estacions del seu recorregut per la vall, s'ha convertit en una atracció turística de primer ordre a Noruega i en un orgull constructiu per als del país.

Ara, al menys per a mi, ni la vall, si la comparem amb la resta de meravelles d'un país sorprenent, ni el traçat, si el comparem amb altres, inclosos els de Catalunya, són tan destacables: això sí, el viatge és recomanable encara que només sigui per la parada turística a la cascada de Kjoss (Kjosfossen) amb espectacle audiovisual inclòs de la llegenda d'Huldra, una seductora criatura del bosc.

Jordi Gustà - 2015


 

 
Banner

Menú principal

Inici
Activitats
Tren Real
Europa
Trens Tripulats
Tramvies
Metro Monorail Trole Telefèric Bus
Viatges EU AS AF AM OC
Cremalleres i Funiculars
Filatèlia i Numismàtica
Obra Civil i Museus. Dipòsits
Modelisme II I O OO HO TT N Z
Documentació
Material Històric Vaixells Videos
Miscel.lània
Cotxes Furgons Grues Vagons
Enllaços Amics Associacions FC

Traducció del web

Catalan English French Galician German Italian Portuguese Russian Spanish