Cat Trens Europa

Noticies, Fotos, Viatges, Miscel.lania...

  • Aumentar fuente
  • Fuente predeterminada
  • Disminuir fuente

Einstein tenia raó, i els trens... [2016]

Einstein tenia raó, i els trens...

Albert Einstein, nascut a Ulm, Alemanya el 14/03/1879 i va morir a Princeton, Estats Units de Amèrica, el 18/04/1955. Premi Nobel de Física (1922), creador entre altres de la Teoria General de la Relativitat (1915). Científics de estats units (2016), detecten per primera vegada les ondes gravitacionals teoritzades per ell, 100 anys per  devant de tota mena de pseudocientífics i aprenents, que negaven sistemàticament els seus principis casi de forma inquisitorial, la formació de la aurora boreal també va ser tractada matemàticament.

Es conegut que Albert Einstein passes per Barcelona al 1923 del 22 al 28 de febrer, per invitació del ingeni-er i matemàtic Esteve Terradas, per motiu de uns Cursos Monogràfics d'Alts Estudis i Intercanvi en nom de la Mancomunitat de Catalunya, amb la idea de modernitzar el mon científic del nostra país i a prop de casa meva, a la escola industrial del carrer Urgell, i amb sopar inclòs al carrer Rosselló 118, compost de un menú de plats amb noms científics, i musica clàssica.

Com curiositat, va cobra 3,500 pessetes per les seves conferenciàs, va arribar a Barcelona en tren i després va marxa en tren a Madrid.

I els Trens..., dons per els que en llegits els seus libres, no dic que siguin de fàcil lectura i comprensió!, recordarem els molts i variats exemples de estacions, andanes, trens de passatges i persones. Una persona asseguda dintre de un tren que se aproxima a una estacion te una visió espai i temps diferents a la de un home que està parat a la andana de la dita estació, mira com arriba el tren, passa per davant d'ell i s'allunya al infinit, un exemple simplificat entre altres per explicar la teoria de la relativitat.

Val la pena fe un cop d'ull a les seves explicacions amb el ferrocarril coma enllaç.

Josep Coll, febrer 2016

 
Banner

Traducció del web

Catalan English French Galician German Italian Portuguese Russian Spanish