Cat Trens Europa

Noticies, Fotos, Viatges, Miscel.lania...

  • Aumentar fuente
  • Fuente predeterminada
  • Disminuir fuente

Tren de Palau - Que es el tren de Palau

Què és el tren de Palau

Tren de Palau és una associació d'aficionats als ferrocarrils, basada en l'ocupació del temps lliure dels seus membres.

Aquests, de forma desinteressada, amb el suport de l'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans i la participació dels usuaris del parc de l'Hostal del Fum, han construït un petit carrilet que compleix un dels objectius socials de l'entitat.

El Tren, junt amb les seves instal·lacions, és motiu d'orgull per a la població que l'ha vist néixer i causa l'admiració dels seus viatgers.

Tant és així per la forma com ha estat fet (basant-se únicament en la il·lusió, el treball d'equip i la bona voluntat dels aficionats) com del sorprenent resultat obtingut a partir dels modestíssims recursos emprats.

Per això, Tren de Palau és una bona mostra de la capacitat del nostre poble, per a plantejar i dur a terme empreses imaginatives, en les quals el treball, junt amb l'esperit associatiu i l'esforç individual, pot superar totes les altres mancances, també les més greus, quan a vegades aquests valors no són justament apreciats.

L'estesa de vies, el traçat de revolts, l'anivellament i el balastatge, junt amb la construcció dels ponts, màquines i vagons de l'entitat, ho fan els socis voluntàriament, ocupant el seu temps lliure en les activitats de l'Associació. Les despeses de compra de materials, eines, combustible i una part dels projectes es finança amb les quotes dels socis i amb l'aportació voluntària dels viatgers que participen en l'activitat.

El resultat és evident: un ferrocarril que resulta ser una mica de tots; un bé comú fet conjuntament amb l'esforç dels aficionats i la participació dels visitants; un tren estimat per tots, com els entranyables carrilets d'altres temps. Cal destacar que és el tren de més llarg recorregut de l'Europa contiental, tenint en compte les seves característiques i l'amplada de via.

 

 
Banner

Traducció del web

Catalan English French Galician German Italian Portuguese Russian Spanish